pondělí 28. září 2015

už na nás kývá


 


Sice zatím jen trochu, ale už je tady.
Podzim.
Při dnešní procházce už byl trochu cítit, tedy procházce, měli jsme cíl. Jako každý rok nařezat větvičky se šípky. Používám je na výzdobu podzimních truhlíků. Spolu s větvičkou s modrými bobulemi z keře, který nám roste před domem (nevím, jak se jmenuje a ani to nepotřebuji, bylo by to "perly sviním", páč si to stejně nebudu pamatovat), tvoří hezkou kompozici a keř vydrží celou zimu v truhlíku zelený až do jara a šípky se červenají celou zimu.









Cestou jsme viděli krásnou přírodu, byl krásně za břízami vidět Říp, potkali jsme schouleného ježka (byl celkem nedostupný v porostu, takže se nedalo zaostřit), kochali se žlutými špendlíky na stromě (neochutnali, překážky nebylo možné překonat)..
Oslnila mě kombinace trav spolu s doutníky. Na některých fotografiích mi přijdou jako vhodný motiv třeba na látku.Vetšinou bereme inspiraci v životě stejně z přírody.




A toto je výsledek našeho dnešního snažení a popíchaných rukou. Myslím, že mám trn v ruce:-) Ale ze všech osazených truhlíků zůstaly krásné už jen dva, takže obměna byla nutná.
Doufám, že vydrží jako každý rok do jara. Mám ráda ozdobená okna..

2 komentáře:

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.